Menu:

 

HOVAWARTRACEN

 

BARA

 

HERTOS

 

BELLA

 

KULD

            I-KULD

                 J-KULD

 

TIDLIGERE HOVAWARTER   

 

 

 

Hovawarter har altid været min passion

 

I mange år har Hovawarter været en del af mit liv. Jeg har trænet dem, udstillet dem og opdrættet dem. Jeg er dommer indenfor racen, og har dømt dem i ind- og udlandet. Desuden har jeg skrevet en bog om racen - "Hovawarten - et venskab værd". 

I januar måned måtte jeg desværre sige farvel til min gamle, dejlige Bara fra Tjekkiet (næsten 13 år) Sidste år tog jeg den hårde beslutning, at få min pragtfulde svejtsiske hanhund Hertos (7,5 år) aflivet. Han var en once in a lifetime hund, og jeg savner ham rigtig meget. Desværre var han nyresyg (cystenyre), og nyren var så stor, at den fyldte hele bugen. Hertos kunne til sidst ikke spise mere, og man skylder nu engang sin bedste ven, at gøre lidelserne en ende på en god og fornuftig måde - selv om det er uhyre svært!

Jeg elsker mine hovawarter over alt på jorden, og jeg havde til trods for det besluttet at stoppe med at opdrætte racen. Ja, jeg havde endda sagt, at Bara og Hertos var mine sidste hovawarter! Hovawarten er en stærk og tildels krævende hund, især træningsmæssigt. Det er heller ikke så let at slippe hovawarten fri blandt andre hunde, da mange især hanner, viser dominerende adfærd overfor andre hanhunde. Jeg bliver heller ikke yngre, og pga min sygdom har jeg ikke så mange kræfter mere. Men da Hertos var død, og jeg kun havde gamle Bara, blev jeg overbevist om, at jeg en skønne dag ikke kunne leve helt uden hovawarter. Så efter noget research havde jeg fundet den tæve, som jeg gerne ville have en hvalp af. Hun er utrolig smuk og dejlig, og så er hun en datter af Baras halvbror. Hun blev parret med alle tiders gode tyske hanhund, så jeg reserverede den BEDSTE tæve.

Tæven fik et stort flot kuld hvalpe, og jeg fik den flotteste sm-farvede tæve med navn BELLA, som nu har fået sin ejen side. Bella er en rigtig god hund, og den første, der ikke trækker i line, når jeg går tur med hende! Men en ting viser dog, at hun er en RIGTIG Hovawart - hun stjæler alt, som kan ædes.........

 

Min elskede Hertos!

 

og skønne Bara!

 

 

Nyheder

 

I denne kasse vil jeg henvise til nyheder og opdateringer.

 

********

 

Så er flokken blevet størrer, og lille Bella er flyttet ind. Læs mere om hende og se de mange billeder under hendes link.

 

*********

 

Baras svenske børnebørn udvikler sig fantastisk godt. Hendes barnebarn "Widhovs Amaretto" har på den svenske hovawartklubs udstilling i Osby wundet hvalpeklasse hanner. Jeg snupper lige et billede, som Claus (Kennel Hova-Vaenget) har lavet. Claus har Amarettos far, Quax von Campemoor, som til samme udstilling blev BIR.

 

Widhovs Amaretto

 

Baras datter Iza blev nr. 2 med excellent og CK i Veteranklassen og hendes datter Hova-Vaengets Ciska nr. 2 med excellent og CK i unghundeklassen. Stort tillykke til Claus og Merete fra Kennel Hova-Vaenget.

 

********

 

Baras datter Iza blev på Dansk Hovawart Klubs forårsudstilling ikke blot bedste veteran! Hun blev endda bedste tæve og BIM - flot! Stort tillykke til Claus og Merete fra Kennel Hova-Vaenget og stort knus til Hova Bonde's IZA.

 

 

**********

 

Bara er for 6 uger siden blevet bedstemor til et flot kuld hovawarthvalpe i Sydsverige. Se mere under www.widhovs.se