Hova Bonde NEWS

20.10.2016

I dag har Dana født sine hvalpe. 1 blå han blev født i hvalperummet, men da der ikke skete noget de næste 3 1/2 timer besluttede vi at køre til dyrelægen. Undervejs i bilen blev en tæve født. Dyrelægen røntgenfotograferede hende og mente, at hun ville få vanskeligheder at føde resten. Vi besluttede, at hun skulle have et kejsersnit. Dyrelægen fik de resterende 7 hvalpe ud, hvoraf en var død. Resultatet er 4 hanner og 4 tæver (3,1 blue merle og 1,3 tricolour).

15.05.2015

Den nye web-editor er ikke let, og nu må jeg prøve at finde ud af systemet! Den 07.05. fødte Frøken Marple 2 hvalpe, en han og en tæve, og begge ser ud til at være zobel. En ikke helt almindelig farve, men Lincoln har givet en del zobelfarvede børn. De kan dog udvikle sig til at blive røde - det må tiden vise!

Marple klarede det hele til UG+. Hanhunden blev født ved 4 tiden om natten, og så faldt jeg i søvn. Da jeg vågnede, lå en hvalp mere og pattede - en tæve. Fødselsvægten var hhv. 350 og 320 g, og i går, en uge senere, var vægten 864 og 760 g - noget af en vægtforøgelse! Navnene er også fundet. Det er mit I-kuld, og sædvanen tro, skal de have navne efter kriminalister fra TV, film og literatur. Så hannen kommer til at hedde "Inspector Lewis", og tæven "Iris Cooper" :-)

Her et par billeder af skønhederne, først Lewis og så Iris. Farven på billederne snyder lidt. Tæven er faktisk lidt mørkere end hannen!

14.02.2015

Det er godt nok længe siden! Hvalpene er nu 4 måneder gammel, og har forladt reden! Hailey er kommet til Sverige, og hedder nu Irma. Hun bor sammen med en flok Hovawarter og er vist midtpunktet i kennelen.

De to andre hvalpe, Hilda og Hetty bor nu hos Stephanie og Klaus. Hilda er udstationeret, og skulle gerne gå i avlen her på kennel Hova Bonde om et par år!

Hilda

og Hetty

 

23.11.2014

I morgen bliver rollingerne allerede 5 uger gamle - tiden flyver bare. De har nu fået deres store aktivitetsgård op, da de elsker at være i gang. Her lige nogle billeder af de tre små trolle

 

 

Vi starter med Hilda, den lækre tøs

Og så lille Hetty, som egentlig slet ikke er så lille mere

Og så Hailey, den frygtløse

nam nam. Jeg startede med en underkop, men i dag er vi på frokosttallerken-størrelse

12.11.2014

De små er nu 3 uger gamle og er begyndt at blive "bevidst", dvs. de reagerer på lyde, stemmer og bevægelser, de prøver på at lege, de vil aktiv putte og de kommer nu hen til randen af hvalpekassen for at snakke. I morgen skal de flytte til hvalpegården i stuen. Der kan de også få lidt lege- og aktivitetstøj. Den store hvalpegård må vente lidt endnu, indtil de bliver ca. 5 uger gamle. De er også begyndt at spise selv. Her blander jeg enten Belcando starter med hvalpemælk eller magert oksefars med hvalpemælk. Det er lidt griseri, da de sidder helt op i deres mad, men hvad, både Nemi og de andre tæver slikker dem rene :)

typisk Hetty! Hun sætter sig midt på tallerkenen og spiser bare!

Jeg har selvfølgelig også taget 3-ugers billeder:

så er de dejlig mætte og tilfredse

dejlige Hilda

skønne Hetty

og pragtfulde Hailey

Hvalpene vejer nu omkring 1,5 kg, og Hilda er den tungeste. De har også fået deres første ormekur. I må indrømme, de er ikke til at stå for - jeg ELSKER dem ♥♥♥

02.11.2014

I går åbnede de alle øjnene. Her lille lækre Hailey ♥ - jeg smelter, når jeg ser sådanne skønne hvalpe........

Den lille pus kan allerede ligge i "Corgi-style" :)

Lille yndige Hetty i sin mors arme!

Nemi ser noget klatøjet ud, men Hilda har fundet sig en god plads.

29.10.2014

I mandags blev de små 1 uge gammel og de stortrives. Det holdt lidt hårdt i starten, da Nemis mælk ikke ville falde til. Yveret var lidt hårdt og varmt, og først efter mere Kalcium o primperan kom der gang i mælkebaren. Nemi er som altid en helt fantastisk mor, og hun passer og nusser børnene til den store guldmedalje. De er rigtig fine - alle 3! Her lidt forskellige billeder fra ugens løb.

I må indrømme - det er nogle vellykkede corgihvalpe!!!

Også i dag tog jeg nogle billeder:

1-uges-billeder. Her smukke Hilda

yndige Hetty

og flotte Hailey.

Her alle tre golden girls - flotte blue merle farver!

Nemi kan godt lide at ligge på ryggen og give mælk!

Så slutter vi lige af med et billede af lille Hetty.

nyfødte

20.10.2014

I dag fødte Nemi ved kejsersnit 3 tæver, 2 store blue merle tæver på næsten 500g hver, og en tricolour brindle pointed tæve på 370 g.

de er bare såååå flotte mine "golden girls"!

13.10.2014

I dag blev Nemi røntgenfotograferet, og vi så de 3 store hvalpe. De er så store, så Nemi næppe vil kunne føde dem.

08.06.2014

Welsh Corgi klubbens udstilling i Askov dag 2. Lincoln excellent med CK og 3. vinder i championklassen.

07.06.2014

Welsh Corgi klubbens 40 års jubilæumsudstilling i Askov. Lincoln excellent 1 i championklasse og klubcert. Nr. 3 i bedste hanklasse.

22.08.2014

Så blev Nemi (All Trade Undercover) insemineret med sæd fra den berømte hanhund Coedwig's Carbon Blue. Carbon var en historisk han i USA, som var far til 111 championbørn. Han selv var selvfølgelig også champion og døde, 15 år gammel, i 2010. Hvor heldig kan man være, at få lov til at bruge sæd fra en sådan berømt hanhund. Jeg fik sædden under den betingelse, at hanhundeejeren i USA måtte få en hvalp efter denne kombination. Ultralydscanning om knap 3 uger!

10.08.2014

På verdensudstilling i Helsinki fik Lincoln excellent i championklassen, men blev desværre ikke placeret - øv.....

11.07.2014

På int. udstilling i Tvååker (Sverige) fik Lincoln res. CACIB. Da CACIB hanhunden allerede var int. champion, fik Lincoln dermed sit manglende CACIB. Det er dog påkrævet, at der skal gå 1 år og 1 dag mellem første og sidste CACIB, så vi må på den igen! Lincoln har simpelthen været for hurtigt til at vinde sinde CACIBer. Nu er det dog ligemeget, hvor vi får CACIBet, da vi opfylder kravene til 3 forskellige lande. Vi prøver til Bundessiegerschau i Oktober!

Samme dag vandt Marple unghundeklassen med excellent og blev nr. 2 i bedste tæveklasse med reserve Cert og reserve CACIB! Godt gået Frøken Marple!

10.06.2014

Endelig kom Marples HD-resultat fra OFA. Hun har B1 og AD-0 (albuerne fri). Hun er desuden PRA fri gennem linjerne. Marple er efter Dragonpatch Big Papa Foster og All Trade Undercover. Interessante linjer! Nu mangler vi lige ECVO-attesten, som jeg får lavet i forbindelse med Bundessiegerschau i Dortmund.

01.06.2014

Int. udstilling i Neumünster (Tyskland). Lincoln blev bedste Championhan og bedste han med CERT og CACIB. Dana fik ligeledes excellent og blev 3.vinder i åben klasse tæver.

11.05.2014

DKKs int. udstilling i Roskilde - dag 2. Kun Lincoln var meldt, og han vandt championklassen og blev bedste han med CERT og CACIB + CRUFT kvalifikation! Den dag blev Lincoln også DANSK CHAMPION!!!

10. 05.2014

DKKs int. udstilling i Roskilde. Lincoln Championklasse ex. 1 CK, bedste han nr. 3.

Marple ex 1 med CK i unghundeklassen og nr. 2 i bedste tæveklasse!!!

Desuden blev min udstationerede han Frank nr. 1 i unghundeklassen med excellent!

22.09.2014

Den 15.9. blev Nemi scannet, og Katrine Kirchhoff kunne se 3 fine hvalpe. Hjertelydene var gode, og også fosterblæren og moderkagen var fine ved hvalpene. Der kan gemme sig en enkel bonushvalp mere - så lad os håbe det. Nemi er ved at få en lille rund mave, primært bag ribbenene (som det skal være!). Nu er der kun 29 dage tilbage.......

Nemi er en rigtig god mor!

06.03.2014

Både Lincoln og Marple var kvalificeret til CRUFT, verdens største hundeudstilling i Birmingham. Elisabeth viste hundene frem. Marple blev 2. vinder i sin klasse, og Lincoln blev desværre ikke placeret. En stor oplevelse!

Hun blev den 14.10 Bundesjugendsieger 2012

den 4.10. Bucharest Junior Winner, den 7.10. Europa Junior Winner 2012 og den 1.9. Luxembourg Youth Champion.

Hun debuterede til udstilling i Tyskland (Clubshow) ved at vinde sin klasse og få Cert.

28.09.2012

Så er Ace blevet far til 6 hvalpe, 1 blå tæve, 3 tri tæver og 2 tri hanner.

23.09.2012

Så har vi været til Clubshow i Holland og det gik bare godt. Se mere ved at klikke på billedet.

30.06.2012

På SKK internationale hundeudstilling i Borås (Sverige) blev Dana bedste tæve med cert. og cacib - fantastisk!

Elvis blev BIM-hvalp med HP.

17.02.2014

Dana fødte med kejsersnit 8 hvalpe, hvoraf 1 desværre var død og blokerede vejen for alle de andre. Jeg er glad for 7 friske og smukke hvalpe, 2 blue merle hanner, 2 tricolor hanner og 3 tricolor tæver. Se mere under http://g-kuld.hovabonde.dk/#home

15.12.2012

På Amsterdam Winner Show blev min dejlige Frøken Marple Amsterdam Youth Winner og Cruft kvalificeret. Jeg har dermed 2 corgier, som er kvalificeret til at udstille på verdens største udstilling i Birmingham - hvor heldig kan man være!!!

Lincoln blev nr. 2 i championklassen.

25.01.2013

Nu har jeg ENDELIG lavet hvalpesiden for F-kuldet. Her kan I klikke på hvalpens billede for at komme videre til dens picasa-album. Dette album bliver opdateret med nye billeder hver uge! I kan enten gå til corgisiden og klikke på "F-kuldet" eller også klikke >HER<

21.01.2013

Desværre døde den meget lille tæve nogle dage efter fødsel, så nu er der 10 raske hvalpe med en enorm appetit i kassen.

Jeg er startet på min hvalpeblog (klik).

17.01.2013

Så er Nemi nedkommet med et fantastisk lækkert kuld. Hun fødte 12 hvalpe, hvoraf den ene han, en meget stor, som var alt for længe undervejs, var dødfødt. Af de 11 levende er 8 tæver og 3 hanner. Alle er brindle i farven.

14.10.2010

Hova Bonde's Ema Skye (Emma), som jeg ejer sammen med Rachel fra Kennel Waggerland i Holland har virkelig gjort sig bemærket på de bonede gulve.

Billeder mm. følger.

18.11.2012

Nemi er blevet parret med Dragonpatch Big Papa Foster. Hvalpe forventes den 19.01.13.

09.04.12

På corgiklubbens udstilling i Århus blev Elvis bedste baby og best in show baby. Dana vandt mellemklassen med excellent, og Nemi blev 4 vinder med excellent i åben klasse.

På denne udstilling blev Emmelys datter Hova Bonde's Amelie bedste tæve (BIM) og fik sit 3. cert og blev dansk champion. Derudover er hun international, tysk og østrisk champion!

Elvis BIS-hvalp

11.02.12

På den internationale DKK udstilling i Fredericia fik Dana excellent 1 med CK og vandt mellemklassen.

01.06.2012

På den internationale udstilling i Neumünster (Tyskland) blev Elvis bedste hanhvalp og Dana vandt mellemklasse (V1) med certifikat. I bedste tæveklasse blev hun nr. 2 med reserve CACIB. Nemi blev 2. vinder (V2) i åben klasse.